همانطور که در شکلهای ۱-۴ و ۳-۴ مشاهده میکنید، پس از نصب اولیه دروپال۶، شما ۵ سابمنو و یک منوی کمکی در اختیار خواهید داشت. اگر نمیخواهید از این سابمنوها استفاده کنید، در منوی سمت چپ صفحه روی کلید Administer کلیک کنید.
بخش مدیریت محتوا حاوی تمام تنظیمات مدیریت محتواست که شما نیاز دارید. البته باید توجه کنید که واردکردن مطلب به سایت یک تکلیف مدیریتی نیست. طبق شکل ۳-۴ منوی Create Content در بالای کلید Administer قرار دارد و در دروپال۷ برای این کار باید از کلید Add استفاده کرد. البته معمولا در سایتهای مختلف بیشتر به پروسه ورود مطلب به سایت پرداخته میشود تا مدیریت محتوا. دروپال تنظیمات جداگانهای برای هرکدام از این پروسهها درنظر گرفته است. به یاد داشته باشید که در یک CMS مطالب در پایگاه داده ذخیره میشوند. طبق شکل ۶-۴ در دروپال۶ میتوانید برای قراردادن مطلب در سایت از کلیدهای Administer ، Content Management و Content استفاده کنید. طبق شکل ۷-۴ در دروپال۷ میتوان با استفاده از کلیدهای Find Content یا Content در بالای صفحه به همان صفحه وارد شد. توجه کنید در دروپال۷ کلیدها به شما کمک میکنند به مدیریت محتوا و نظرات کاربران بپردازید.
معیار فیلتر خود را انتخاب کنید و روی کلید فیلتر کلیک کنید. در یک سایت جدید، مطلبی برای نمایش وجود ندارد، اما با افزودن هرمطلب، یک چکباکس به سایت اضافه میشود تا شما بتوانید گزینههای بهروزرسانی را تنظیم کنید. هرکدام ازاین مطالب به همراه تیتر و لینک مطلب در سایت قرار میگیرد.
(شکل ۶-۴ )
(شکل ۷-۴ )
سایر سابمنوهای بخش مدیریت محتوا به تنظیمات مدیریت کلی سایت مربوط است. سابمنوی نوع محتوا، در اینجا موردبررسی قرار گرفته است. این بخش به شما کمک میکند از تنظیمات مختلف سیستم به راحتی استفاده کنید. سابمنوی نوع محتوا در دروپال۶ در شکل ۸-۴ کاملا مشخص است. طبق شکل ۹-۴ دردروپال۷ برای رسیدن به این صفحه باید از کلید Structure در بالای صفحه و از طریق لینک نوع محتوا استفاده کرد.
(شکل ۸-۴ )
(شکل ۹-۴ )
برای افزودن موارد جدید به لیست پیشفرض دروپال باید کلید نوع محتوا در بالا سمت راست صفحه را کلیک کرد. برای ویرایش مطالب سایت نیز باید کلید ویرایش یا نام مطلب موردنظر را کلیک کرد. برای حذف مطالب سایت نیز باید کلید حذف را کلیک کرد. پس از کلیککردن کلید ویرایش، یک سری گزینه تنظیمات جدید در اختیار شما قرار میگیرد تا به مدیریت مطلب موردنظر بپردازید. در کل دو نوع نشرمطلب در دروپال وجود دارد: stories (دروپال۶) یا مقالات (دروپال۷) و صفحات سایت.
همانطور که در شکل ۱۰-۴ مشخص است، هر story از سه بخش تشکیل شده است:
تیتر مطلب. در دروپال معمولا کاربران و کاربران نهایی میتوانند تیتر مطالب سایت را مشاهده کنند. برای نوشتن تیتر مطالب سایت معمولا از حروف بزرگ و اسامی خاص استفاده میشود.
نوع مطلب یا نام ماشینی آن. دروپال از این قسمت برای تنظیمات داخلی خود استفاده میکند. البته در این قسمت باید از اسامی خاص استفاده کرد. کاربران نهایی نیز اگر به URL صفحه توجه کنند میتوانند این قسمت از مشخصات مطالب را تشخیص دهند.
توضیحات(اختیاری). همانطور که در شکلهای ۸-۴ و ۹-۴ مشخص است این قسمت به کاربران در مطالعه مطالب سایت کمک میکند.
(شکل ۱۰-۴ )
طبق شکل ۱۱-۴ شما نوع قرارگیری و نمایش مطالب در سایت را تعیین میکنید. و میتوانید تیتر و متن مطالب را تغییر دهید. البته در دروپال۶ میتوانید هیچ تیتری برای مطالب سایت انتخاب نکنید، اما در دروپال۷ تیتر سفید به معنای متن سفید است و این امکان وجود ندارد.
(شکل ۱۱-۴ )
همانطور که در شکل ۱۱-۴ مشاهده میکنید، شما میتوانید (تنها در دروپال۶) حداقل کاراکترهای به کار رفته در هر مطلب را تعیین کنید. همچنین شما میتوانید مطلبی را بدون هیچ فرمت خاصی در سایت قرار دهید تا بعدا بازگشته آن را کامل کنید. در دروپال۷ تنظیمات مربوط به تعیین حداقل کاراکترهای متن، نمایش مطلب به همراه اسم شخص یا تاریخ نشر در سایت، در بخش تنظیمات نمایش قابل دسترسی است.
طبق شکل ۱۲-۴ تنظیمات جریانکار به شما امکان میدهد تصمیم بگیرید مطالب سایت چگونه منتشر شوند. در شکل مشاهده میکنید که کاربران معینی میتوانند این تنظیمات را تغییر دهند. البته تغییر تنظیمات در این بخش، در مورد مطالبی که قبلا در سایت منتشر شدهاند اعمال نمیشود. در دروپال۷ این بخش تنظیمات نشر (مطالب) نام دارد.
(شکل ۱۲-۴ )
آخرین گروه از تنظیمات مطالب سایت تنظیمات نظرات کاربران است که در شکل ۱۳-۴ کاملا مشخص است. در این قسمت هم کاربران معینی میتوانند دست به نغییر تنظیمات بزنند.
(شکل ۱۳-۴ )
در شکل ۱۴-۴ قسمت پايانی تنظيمات نظرات کاربران مشخص است.
(شکل ۱۴-۴ )
در این قسمت باید به کلید ذخیره نوع محتوا در پایین صفحه دقت کنید. در کنار آن هم کلید حذف نوع محتوا وجود دارد. به یاد داشته باشید که دروپال یک ابزار وبی است و در صورت ترک صفحه بدون ذخیرهکردن تغییرات اعمالشده، این تغییرات در سایت اعمال نخواهند شد.
Add Comment