در این بخش شما قسمت مدیریت دروپال را کامل خواهید آموخت. شما با نصب دروپال در بخش قبل آشنا شدید و با نگاه به شکل ۱۵-۳ میتوانید مطمئن شوید، دروپال و ابزارهای آن را به خوبی دانلود کرده به درستی نصب کردهاید. همچنین پایگاه داده شما با جداول لازم آماده است و کاربر اصلی (مدیرسایت) تعریف شده است. در این بخش به مدیریت سایت دروپالی و جزییاتی چون فعالکردن ماژولها و قالبها خواهیم پرداخت. امور مدیریت سایت تنها یکبار انجام نمیشود و شما به عنوان مدیرسایت مسئول این بخش هستید تا در طول مدت استفاده از سایت مشکلی به وجود نیاید. در شکل ۱۵-۳ بخش قبل دیدید که شما باید یک پروسه سهبخشی را طی کنید: پیکربندی سایت و تنظیمات مدیریتی آن، افزودن کارکردهای جدید به ماژولهای سایت و شخصیسازی سایت به کمک قالبها.
برای گردش در منطقه مدیریتی دروپال میتوانید از راههای مختلفی استفاده کنید؛ به عنوان مثال میتوانید از منوها و سابمنوها استفاده کنید: منوی مدیریت برای مدیریت محتوا و طراحی سایت. به جای استفاده از سابمنوها میتوانید از کلید Administer یا سابمنوهای آن استفاده کنید. همینطور میتوانید URL صفحه موردنظر را تایپ کنید و مستقیم وارد صفحه شوید.
البته در دروپال۷ اوضاع کمی متفاوت است. اینجا شما میتوانید با استفاده از نوار مدیریت که در بالای صفحه وجود دارد، وارد این قسمت شوید. بنابراین علاوه بر استفاده از منوها، سابمنوها و تایپ URL میتوانید از این نوار نیز برای گردش در قسمت مدیریتی سایت استفاده کنید. برای دریافت اطلاعات مختلف دروپالی، این کتاب از روشهای زیر برای ورود به بخش مدیریت استفاده میکند:
لینکهای منو و سابمنو در اختیار کاربر قرار میگیرد. در زمان نگارش این کتاب دروپال۷ منتشر نشده بود بنابراین بیشتر به لینکهای منو و سابمنوی دروپال۶ اشاره شده است.
پس از هرلینک یک URL درون پرانتز قرارگرفته است. این URLها به ریشه دروپال شما مربوط هستند؛ مثل www.x.com یا www.x.com/drupal_test یا drupal_test.x.com . البته باید به خاطر داشته باشید /?q= را به آن اضافه کنید تا به صورت www.x.com/?q=admin/content/forum دربیاید. به علاوه در قسمتهایی که دروپال۶ با دروپال۷ متفاوت است از دو URL استفاده شده است. به عنوان مثال:
Add Comment